Ce este o busolă digitală?

O busolă digitală este un senzor de intrare care detectează câmpurile magnetice, în mod special câmpul magnetic al Pământului. Pentru că e un senzor pentru câmpul magnetic, se mai numește și magnetometru.

Telefoanele inteligente au o busolă digitală astfel încât, atunci când folosim o hartă pe telefon putem vedea direcția spre care ne îndreptăm

Miccro: bit-ul are o busolă încorporată cu ajutorul căreia putem determina direcția în care este orientat micro:bit-ul. Orientarea se face în grade, de la 0 la 359.

Busola trebuie calibrată înainte de a fi folosită pentru a ne asigura că ceea ce transmite este corect. Asta se întâmplă însă automat atunci când folosim busola într-un program. Micro:bit-ul va afișa mesajul “tilt to fill screen (înclinați pentru a umple ecranul)“. Vom înclina micro:bit-ul în toate direcțile până când toate ledurile sunt aprinse.

Dacă dorim doar să detectăm un câmp magnetic puternic, de exemplu atunci când avem un magnet în apropiere, putem face asta fără calibrare. Putem programa micro:bit-ul să aprindă LED-urile atunci când detectează un magnet în apropiere.