Să codăm. Termometru pentru interior și exterior

Pasul 1: Ce vom face?

Vom folosi 2 micro:biți pentru a monitoriza de la distanță temperatura din exterior.

Cum va fucționa?

  • Vom crea două programe diferite, unul pentru micro:bitul din exterior și unul pentru micro:bitul din interior.
  • Microbit-ul din exterior va folosi senzorul de temperatură pentru a măsura cât de cald sau cât de frig este. Va transmite valoarea măsurată în grupul radio 23.
  • Microbit-ul din interior va primi prin radio valoarea transmisă de micro:bitul din exterior și o va memora într-o variabilă.
  • Când vom apăsa butonul A al micro:bitului din interior, acesta va afișa pe ecranul de LED-uri valoarea propriei temperaturi (temperatura din interior).
  • Când vom apăsa butonul B al micro:bitului din interior, acesta va afișa pe ecranul de LED-uri valoarea temperaturii din exterior.

Cu ce vom lucra?

Pasul 2: Codul

Codul pentru micro:bitul din exterior

Micro:bitul din exterior va prelua temperatura de afară și va transmite prin radio valoarea acesteia.

Codul pentru micro:bitul din interior

Micro:bitul din interior va prelua valoarea transmisă prin radio de primul micro:bit și o va memora într-o variabilă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, cei doi micro:biți vor fi în același grup.

La apăsarea butonui A, va afișa temperatura proprie (cea din interior).

La apăsarea butonului B, va afișa valoarea temperaturii exterioare.

Pasul 3: Extindere

  1. Descarcă codul pe cei doi micro:biți și măsoară temperatura în zone diferite din curte sau din grădină (la soare, la umbră).
  2. Compară valorile transmise de mcrob:biți cu valorile măsurate de alte termometre. Făcând această analiză, poți ajustata valorile afișate astfel încât acuratețea să fie cît mai mare.
  3. Extinde codul astfel încât să se efișeze pe ecranul de LED-uri și diferența de temperatură între exterior și interior.