Micro:bit-ul poate comunica wireless (fără fir) cu alți micro:biți folosind radio.
Pentru a transmite și a primi mesaje prin radio, micro:bitul folosește o antenă poziționată în partea de sus a plăcuței
Astfel, folosind transmisia radio putem trimite mesaje la distanță sau putem crea jocuri cu mai mulți jucători.
Vom folosi comenzile din blocul Radio.
Pentru a comunica între ei, micro:biții vor fi setați să fie în acelați grup. La un moment dat un micro:bit poate trimite sau primi doar într-un grup.
Grupurile sunt ca și canalele de pe radiourile walkie-talkie. Fiecare grup are asociat un ID între 0 și 255. Nu contează ce număr alegem, atâta timp cât cel de-al doilea micro:bit folosește același grup.
Notă:
Dacă nu setăm un grup radio pentru micro:bit, acesta va folosi unul selectat aleatoriu (la întâmplare).
Dacă transmitem date către un micro:bit care are o versiune hardware diferită față de micro:bitul care trimite, acesta va selecta un grup implicit aleatoriu care nu este același cu celălalt micro:bit. Pentru a fi siguri că programul va trimite sau primi date folosind același grup radio, va trebui mai întâi să alegem și să setăm un grup radio.
Un micro:bit poate trimite mesaje text sau numere.
Mesajul trimis poate fi recepționat atât de către micro:bitul care l-a trimis cât și de către alți micro:biți din același grup.
Programul de mai jos exemplifică transmiterea unui mesaj text. Valorea este primită și afișată tot de micro:bitul care a trimis.
Programul de mai jos exemplifică transmiterea unei valori numerice (temperatura). Valorea este primită și afișată tot de micro:bitul care a trimis.
Mesajele pot fi trimise și sub forma etichetă = valoare.
Cele 2 programe de mai jos exemplifică cum un micro:bit trimite valoarea temperaturii iar cel de-al doilea o recepționează și o afișează.